Tampereen akateemisessa sinfoniaorkesterissa soittaa niin musiikin harrastajia, opiskelijoita kuin ammattilaisia. Orkesterin juuret ovat vuonna 1998 perustetussa yliopiston jousiorkesteri TYVI:ssä. Laajennuttuaan vähitellen sinfoniaorkesteriksi nimeksi vakiintui vuonna 2008 Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri. TASOn perustamisesta lähtien orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari Kimmo Tullila, jonka johdolla orkesteri on menestyksekkäästi esittänyt useita orkesterikirjallisuuden suurteoksia.

Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniakonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit sekä tilausesiintymiset. TASO konsertoi myös kamariorkesterina, ja orkesterin jäsenten kokoamat kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät aktiivisesti. Kotikaupunkinsa lisäksi TASO on konsertoinut mm. Helsingissä, Turussa, Porissa, Uppsalassa, Tallinnassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

TASO tekee aktiivista yhteistyötä niin maamme eturivin taiteilijoiden kuin nousevien tähtien kanssa. Orkesteri oli vuonna 2018 mukana tekemässä dokumenttielokuvaa Tampere-sinfonia. Vuoden kohokohtiin kuului myös esiintyminen Egotrippi-yhtyeen 25-vuotiskiertueella.

Korkeista taiteellisista päämääristä huolimatta aito innostus ja rento tekemisen meininki ovat edelleen TASOn vahvuus ja käyttövoima.