Taiteellinen johtaja Kimmo Tullila

Kimmo Tullila kutsuttiin vuonna 1999 jousiorkesteri TYVI:n kapellimestariksi. Hän oli perustamassa TASO:a vuonna 2003, jolloin jousiorkesteri TYVI laajeni sinfoniaorkesteri TASO:ksi. Orkesteri on noussut merkittäväksi musiikkielämän vaikuttajaksi kotikaupungissaan Tampereella kapellimestari Tullilan periksiantamattomalla ja uutteralla työllä.

Kimmo Tullila aloitti kapellimestariopinnot vuonna 2005 Sibelius-Akatermiassa Leif Segerstamin johdolla, ja suoritti diplomitutkintonsa syksyllä 2009 erinomaisin arvosanoin. Tullilan opettajina ovat toimineet myös mm. Atso Almila, Markus Lehtinen, Hannu Lintu ja Jorma Panula. Kuoronjohtoa hän on opiskellut Matti Hyökin johdolla.

TASO:n lisäksi Kimmo Tullila on johtanut Tampere Filharmoniaa, Tampere Chamber –kamariorkesteria, Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkestereita, Pori Sinfoniettaa sekä vieraillut Ukrainassa Harkov Nuori Sinfonia –orkesterin johtajana. Hän on toiminut myös Atso Almilan assistenttina Ilmajoen oopperajuhlilla Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaisia sekä orkesterinjohdon opettajana Pirkanmaan ammattikorkeakoulun kapellimestarikurssilla. Hän on johtanut myös suuren suosion saaneen Sound of Music –musikaalin sekä Chaplinin Kaupungin valot ja Nykyaika –elokuvat Tampereella.

Tampere Filharmonian viulistina Tullila on soittanut vuodesta 1997 alkaen ja hän on toiminut orkesterin II-viulun äänenjohtajana syksystä 2003. Tullila on myös aktiivinen kamarimuusikko. Solistiesiintymisiä hänellä on ollut Suomessa, Ukrainassa ja Ruotsissa.


FaLang translation system by Faboba