Sinfoniakonsertti 2.2.2017

Sinfoniakonsertti, solistina Pauli Jämsä, piano

to 2.2.2017 klo 19 Tampereen yliopiston juhlasali (Varaa paikkasi tästä!)

Copland: Quiet City
Rahmaninov: Pianokonsertto nro. 2
Beethoven: Sinfonia nro. 5

TASO:n sinfoniakonsertin solistina pianisti Pauli Jämsä

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri (TASO) konsertoi kotisalissaan Tampereen yliopistolla torstaina 2.2.2017 klo 19.00. TASO:n solistiksi saapuu ylöjärveläislähtöinen pianisti Pauli Jämsä ja orkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila. Konsertissa kuullaan amerikkalaista musiikkia Aaron Coplandilta ja romanttisen konserttokirjallisuuden rakastetuin teos pianolle Sergei Rahmaninovilta. Illan pääteoksena on yksi orkesterimusiikin tunnetuimmista helmistä, Ludwig van Beethovenin 5. sinfonia, joka tunnetaan myös nimellä ”Kohtalonsinfonia.”

Ylöjärveläislähtöinen pianisti Pauli Jämsä tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, jonka taiteellinen toiminta ulottuu solistisista tehtävistä kamarimusiikkiin, liediin ja oopperaan. Jämsä on esiintynyt erityisesti kamarimuusikkona ja lied-pianistina laajalti Euroopassa, sekä Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Japanissa. Hän on vieraillut merkittävissä musiikkikeskuksissa, kuten Musikverein (Wien), Gulbenkian Center (Lissabon), Izumi Hall (Osaka) ja National Performing Arts Center (Tainan), sekä lukuisilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Kuluvan kevään aikana hän konsertoi mm. Israelissa, Italiassa, Sveitsissä sekä Argentiinassa. Pauli Jämsä on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Antti Siiralan ja Teppo Koiviston johdolla sekä vuosina 2010–2015 Wienin musiikkiyliopistossa Avedis Kouyoumdjianin luokalla. Syksystä 2016 lähtien Jämsä on toiminut Itävallassa Grazin oopperassa korrepetiittorin ja kapellimestarin tehtävissä.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri on kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tarkoituksena on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja muille musiikin harrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. TASO onkin esittänyt menestyksekkäästi useita orkesterikirjallisuuden merkkiteoksia ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset. Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä. Tullila suoritti orkesterinjohdon diplomitutkintonsa syksyllä 2009 ja toimii Tampere Filharmonian 2. viulun äänenjohtajana.

Sinfoniakonsertin avausteoksena kuullaan Coplandin Quiet City. Copland oli merkittävä yhdysvaltalainen säveltäjä ja hänen tuotantoaan pidetään yhdysvaltalaisen kuulokuvan identiteettinä. Pianosolisti Pauli Jämsän tulkitsema Rahmaninovin 2. pianokonsertto on romantiikan aikakauden tunnetuimpia pianokonserttoja. Vaikuttavassa teoksessa kuullaan tunteikkaita melodioita ja loistokasta pianistista taituruutta. Beethovenin viidennen sinfonian neljän ensimmäistä tahtia tunnistaa jokainen ja kyseessä on eittämättä yksi tunnetuimmista länsimaiset taidemusiikkiteosten aluista. Teos sai inspiraation säveltäjän unesta, jossa kuolema koputtaa hänen oveensa.

Teksti: Hilja Lappalainen, tiedottaja

 

 

FaLang translation system by Faboba