Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri ry

Keväällä 2003 perustettu Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri, TASO, on Tampereen ensimmäinen opiskelijasinfoniaorkesteri. TASO:n tarkoituksena on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja muille musiikin harrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoisessa orkesterissa. Orkesteri syntyi jatkumona vuonna 1998 perustetulle jousiorkesteri TYVI:lle (Tampereen yliopiston viulistit), ja vuoteen 2008 asti orkesteri toimi nimellä Tampereen yliopiston sinfoniaorkesteri. Orkesterin koko on mittava. Sen soittajisto koostuu noin 70 soittajasta. Orkesteri konsertoi vähintään kerran joka kevät ja syksy, siis ainakin kaksi kertaa vuodessa.

TASO:n perustamisesta lähtien orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari Kimmo Tullila, jonka johdolla orkesteri on menestyksekkäästi esittänyt useita orkesterikirjallisuuden suurteoksia. Taso on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa ja esiintynyt kotikaupunkinsa lisäksi mm. Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Jämsässä.

Vuonna 2009 Tampereen yliopiston ylioppilaskunta myönsi orkesterille Vappulakki-palkinnon tunnustuksena monivuotisesta työstä opiskelijakulttuurin hyväksi. Korkeista taiteellisista päämääristä huolimatta aito innostus ja rento tekemisen meininki ovat edelleen TASO:n vahvuus ja käyttövoima. Amatööriyshän tarkoittaa juuri musiikin rakastamista!


FaLang translation system by Faboba