Tulevat konsertit

Sinfoniakonsertti
Solisteina Annaleena Jämsä, huilu sekä Liisa Viitanen, harppu

ke 10.5. klo 19 Tampereen tuomiokirkko

Mozart: huilu-harppukonsertto
Beethoven: Sinfonia nro. 6, pastoraali

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO konsertoi keskiviikkona 10.5.2017 klo 19.00 Tampereen tuomiokirkossa solistinaan harpisti Liisa Viitanen ja huilisti Annaleena Jämsä. Orkesteria johtaa kapellimestari Kimmo Tullila.

Konsertissa kuullaan W.A. Mozartin solistiyhdistelmältään hieman harvinaisempi teos Konsertto harpulle, huilulle ja orkesterille. Illan kruunaa L. van Beethovenin Sinfonia nro 6 "Pastoraali". Teos on kuvailu maaseudun herättämistä tunteista. Säveltäjä ei niinkään ohjelmallisesti maalaa musiikillisesti itse maaseutua, vaan enemmänkin symbolien tasolla kuvailee omia tunteitaan, romantiikan hengessä.

Liisa Viitanen on valmistunut musiikkipedagogiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta, jossa on suorittanut myös A-kurssin erinomaisin arvosanoin. Tämän lisäksi Viitanen on opiskellut Belgiassa Gentin kuninkaallisessa konservatoriossa. Freelance-muusikkona hän on soittanut lähes kaikissa maamme sinfoniaorkestereissa ja esiintyy myös solistina ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Viitanen toimii myös Tampereen musiikkiakatemian harpunsoiton opettajana.

Annaleena Jämsä on valmistunut Sibelius-Akatemiasta. Hän on kantaesittänyt useita soolohuilu- ja kamarimusiikkiteoksia ja esiintynyt solistina muun muassa Oulu Sinfonian, Tampere Filharmonian, Kaartin soittokunnan sekä Kemin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden kanssa. Tällä hetkellä Jämsä toimii huilun äänenjohtajana Tampere filharmoniassa ja orkesterityön rinnalla hän opettaa Tampereen musiikkiakatemiassa ja soittaa kamarimusiikkia Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeessä.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri on kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tarkoituksena on tarjota korkeakouluopiskelijoille ja muille musiikin harrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. TASO onkin esittänyt menestyksekkäästi useita orkesterikirjallisuuden merkkiteoksia ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa. Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä. Tullila suoritti orkesterinjohdon diplomitutkintonsa syksyllä 2009 ja toimii Tampere Filharmonian 2. viulun äänenjohtajana.

Teksti: Hilja Lappalainen
Juliste: Annika Granlund

 

FaLang translation system by Faboba